Adviesraad Oldebroek Nieuw

Uw belang is onze zorg!

  • Home
    • Nieuws
  • Wie zijn wij
    • Wat doen wij
    • Huishoudelijk reglement
    • Thema’s
    • Vacatures
  • Welzijn & Zorg
  • Jeugd
  • Arbeidsparticipatie
  • Vergaderingen
    • Notulen
  • Adviezen
    • Jaarverslagen
  • Contact

Wie zijn wij

De Adviesraad bestaat uit maximaal dertien vrijwilligers. Inwoners van de gemeente of regio Oldebroek, met hart voor de samenleving en bijzondere kennis van de belangen van (groepen) inwoners.

Maak kennis met de Adviesraad Sociaal Domein:


Mevrouw D. van de Werfhorst, Voorzitter 

Na de afronding van mijn opleiding, ben ik gestart als groepsleider bij Stichting De Hoenderloo-groep. Op verschillende groepen heb ik veel kennis opgedaan van jongeren met oppositionele opstandige gedragsproblemen, autisme aanverwante stoornissen, hechtingsproblematiek en ADHD.
Op dit moment werk ik in Zwolle als maatschappelijk werkster. Hier begeleid ik een zeer diverse en complexe doelgroep. Het ‘Outreachend’ werken en het werken vanuit de ‘Er op af’ theorie spreekt mij hierin aan. Het dagelijkse werken met deze kwetsbare groep in onze samenleving brengt mij veel in contact met het sociale beleid van gemeenten.

Naast mijn werk heb ik altijd een bijdrage willen leveren aan de samenleving. Ik ben bijvoorbeeld een aantal jaren secretaris geweest voor een stichting en vind het waardevol om betrokken te zijn op regionaal niveau. De adviesraad verbreed mijn horizon door bezig te zijn met de onderwerpen van het sociale domein die spelen op gemeentelijk niveau. Daarnaast ben ik ook van mening, dat mijn kennis en ervaring in het werkveld van waarde kan zijn voor de gemeente in het vormen van beleid.


De heer J. Rikkers, Vice-voorzitter 

In het dagelijks leven zet ik mij vooral in voor de samenleving. Dat doe ik voor een gedeelte binnen de kerk (geloofsgemeenschap Luctor et Emergo) op het gebied van diaconaat en zending, maar ook interkerkelijk b.v. als secretaris van het diaconaal platform in Elburg. Buiten de kerk doe ik ook diverse activiteiten zoals bestuurslid van ZorgSaam Elburg, lid van klachtencommissies en lid van de Raad van Toezicht van een zorgcoöperatie. Daarnaast heb ik mijn eigen bureau voor coaching en advies.

Mijn hart gaat uit naar de mens die steun nodig heeft. Daarbij kijk ik niet alleen naar de mens zelf, maar ook naar de context waarbinnen die steun gevonden kan worden. Dan denk ik aan de mensen die daadwerkelijk steun verlenen, van vrijwilliger tot professional, de organisaties waarbinnen ze werken en naar de samenwerking en de samenhang daar van.

In de adviesraad breng ik een stuk levenservaring in (ik ben van 1952) en kennis en ervaring op het gebied van de Maatschappelijke Opvang, zowel van de hulpverlening als van het besturen daarvan.

Door mijn activiteiten in de samenleving heb ik brede contacten met allerlei organisaties en instellingen en met hun  cliënten, maar ook met mensen waar nog geen zorg is, maar waar dat wel nodig is.


De heer P. Everloo, Secretaris

Als ondernemer en projectmanager ben ik betrokken bij grote veranderingsprojecten bij zorgverzekeraars, zorgbranches en gemeenten.

Vanuit mijn werk kom ik veel in contact met het landelijke zorgveld. Deze kennis wil ik graag inzetten op lokaal niveau.

Mijn kennis ligt met name op de AWBZ en de onderdelen die naar de Wmo gaan zoals begeleiding en jeugdzorg. De overgang gaat gevolgen hebben voor de individuele burgers in onze gemeente. Daar is het van belang dat de burgers, de gemeente en de zorgaanbieders hier goed over geïnformeerd worden om zorg te dragen dat de burger weet waar hij/zij aan toe is.


Mevrouw M. van der Werfhorst

Al 24 jaar ben ik woonachtig in de gemeente Oldebroek. In deze gemeente heb ik een aantal jaren als gezinshulp gewerkt. Nadat onze oudste dochter is geboren, ben ik gestopt met werken en ben ik fulltime huisvrouw geworden. In deze tijd kon ik mij toe leggen op vrijwilligerswerk. Dit kon bij de kerkelijke gemeente waarbij wij zijn aangesloten, maar ook bij de school van de kinderen.

Sinds tien jaar werk ik bij een grote landelijke organisatie die zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. De eerste jaren heb ik gewerkt als begeleidster in een woonvoorziening. Na vijf jaar heb ik de overstap naar de dagbesteding gemaakt. Hier werk ik als activiteitenbegeleidster: een prachtige baan die helemaal bij mij past. Samen, ontwikkeling, betrokken en passie zijn de waarden die het werk richting geven.

Wat ik belangrijk vind is dat ieder mens met zijn/haar mogelijkheden een plek in onze maatschappij heeft, maar ook dat mensen zo veel mogelijk de regie over hun eigen leven behouden. Daarnaast staat bij mij de kwaliteit van zorg hoog in het vaandel, deze moet echter wel betaalbaar blijven.


De heer W. Groeneveld

Ik ben ruim twintig jaar werkzaam geweest in het beroepsonderwijs, op diverse locaties in het land. In deze periode was ik voorzitter van diverse verenigingen en ondernemersorganisaties. Door een vervelend ongeval, kon ik niet meer lopen en was ik afhankelijk van een rolstoel. In de zeven jaren die daarop volgden ben ik gaan zoeken naar een baan die paste bij deze situatie.

Na diverse hbo opleidingen: communicatie, psychologie en re-integratiecoach, uiteindelijk aan de slag gegaan als re-integratieconsulent. Ook deed in deze periode men een beroep op mij vanuit de politiek. Als fractievoorzitter maakte ik kennis met diverse instanties en kreeg ik steeds meer interesse voor de maatschappelijke kant. Ik werd dan ook al snel bestuurslid van wat toen nog het gehandicapten platform heette.

Na zeven jaar, heb ik een behandeling ondergaan in het buitenland en kon na verloop van tijd de rolstoel vaarwel zeggen. Uiteindelijk ben
ik een eigen bedrijf begonnen. Een re-integratie bureau. Al snel werkte ik voor diverse opdrachtgevers. Zowel voor het UWV als ook voor
gemeenten maar ook vooral grote bedrijven. Al snel merkte ik dat mensen vaak aan de zijlijn kwamen te staan, dit zonder hun eigen
schuld. Het grote dilemma hierbij is dat men zich afhankelijk voelde van anderen. Deze ervaring kende ik als geen ander vanuit mijn
rolstoel ervaring.

Zoekend naar oplossingen, ben ik toen diverse trajecten gaan uitzetten om mensen dat te laten doen waar ze goed in zijn en in kunnen stromen in het normale arbeidsproces. Hierin is nog veel te doen. Inmiddels zit mijn werkbare leven erop. Maar blijft bij mij de prikkel om juist de mensen met afstand tot de samenleving, te helpen deze weer te vinden. De Adviesraad Sociaal Domein is hiervoor een instrument waar ik mij dan ook graag voor inzet.


Mevrouw G. van Dieren

Foto GeaAl van jongs af aan werk ik in de zorg en mag ik mensen met een beperking begeleiden. Dit heb ik gedaan op het terrein van een instelling, maar ook op kleinschalige woonvormen in woonwijken. Ruim 15 jaar werk ik bij mensen thuis om hen daar te ondersteunen.

Sinds een aantal jaren geef ik ook rijles aan mensen met beperkingen. Juist door de combinatie van zorg en lesgeven zag ik hoe mensen zich kunnen ontwikkelen in zelfstandigheid. Doordat mensen actief mee kunnen doen in de samenleving vergroot dat hun zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Om een leefbare woon- en werkomgeving te creëren hebben we elkaar nodig, van jong tot oud. Iedereen kan op zijn eigen manier een bijdrage leveren, hoe groot of klein dan ook. Graag wil ik me inzetten om een brug te slaan tussen de burgers en de gemeente. De signalen vanuit de burgers neem ik serieus en daar waar mogelijk probeer ik burgers weer hun kracht te laten voelen, zodat we samen kunnen werken aan een maatschappij waarin iedereen er mag zijn.


Mevrouw K. A. van Dorp, Penningmeester

Sinds 2007 woon ik met heel veel plezier in de gemeente Oldebroek. Het is een gemeente waar de inwoners betrokken zijn en waar het gemeenschapsgevoel groot is.

Ik ben directeur/bestuurder van een middelgrote kinderopvangorganisatie in de Noordoostpolder. In mijn werk heb ik veel contact met de gemeente, de koepels van de scholen, de jeugdzorg en andere organisaties actief op het gebied van het jonge kind. Deze kennis en ervaring wil ik graag inzetten in mijn eigen woonplaats bij de Adviesraad Gemeente Oldebroek.

Het is belangrijk dat te behouden! Ik ben erg geïnteresseerd in wat er leeft in de gemeente en kan vanuit mijn ervaring in de zorg en kinderopvang een bijdrage leveren in de adviesraad.


De heer J. Hammenga

Sinds 2 jaar ben ik gepensioneerd, na ca. 40 jaar in de gemeentelijke dienst te hebben gewerkt. Laatstelijk als afdelingshoofd Sociale Zaken & Burgerzaken in de gemeente Oldebroek. Vanuit mijn achtergrond heb ik mij altijd bezig gehouden met het welzijn van de burgers. En dan met name op het gebied van uitkeringen in het kader van de, toen nog, Algemene Bijstandswet. Nu is dat gewijzigd in de Participatiewet.

Op een gegeven ogenblik deed zich de mogelijkheid voor om toe te treden tot de Adviesraad Sociaal Domein in de gemeente Oldebroek. Omdat je werkzaam bent geweest in de sociale sector, blijft altijd een goede en positieve belangstelling bestaan voor de ontwikkelingen in eerdergenoemde sector. Specifiek op het terrein van de WMO wil ik graag meedenken in het beleid welke de gemeente het beste kan dienen om de burgers op een zo aangenaam mogelijke wijze te laten functioneren in onze maatschappij.


Mevrouw J. van den Berg

Een aantal jaren geleden moest ik zelf re-integreren op de arbeidsmarkt. De ervaringen die ik daarbij opdeed, wilde ik graag meenemen naar de adviesraad. Ik wil graag dat mensen met een diagnose of afstand tot de arbeidsmarkt op een normale manier kunnen mee doen in de maatschappij. Ik wil graag dat er gekeken wordt naar de kwaliteiten van een persoon en dat een werkgever kijkt hoe een vacature passend gemaakt kan worden en meedenkt in wat er nodig is om iemand met specifieke kwaliteiten blijvend in te zetten op een unieke werkplek. In de praktijk merk ik dat hierin nog heel veel te halen valt. In de Adviesraad Sociaal Domein kan ik hier een mooie start mee maken. Vandaar dat ik me heb aangesloten bij de portefeuille arbeidsparticipatie.


Mevrouw L. den Ouden

Wat betreft mijn achtergrond ben ik, na mijn opleiding als verpleegkundige afgerond te hebben begin jaren 80, gaan werken in de ouderenzorg. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als teamleider in de ouderenzorg bij een middelgrote organisatie verpleeghuiszorg. Waarom de Adviesraad? Door mijn achtergrond denk ik dat ik een bijdrage kan leveren in de adviesraad,  vooral binnen de WMO. Wat ik met de Adviesraad wil bereiken? Vooral goede adviezen te kunnen geven waardoor de burger weet dat we samen de goede beslissingen kunnen nemen.

Uw belang is onze zorg!

De Adviesraad Sociaal Domein Oldebroek adviseert het college van burgemeester en wethouders over de thema’s Welzijn en Zorg, Jeugd en Arbeidsparticipatie. Wij denken in een vroeg stadium mee over de plannen van de gemeente. Dat lukt alleen, wanneer wij tijdig signalen ontvangen van de inwoners over hoe het beleid uitpakt in de praktijk. Deel uw ervaring via ons mailadres adviesraadsociaaldomein@oldebroek.nl of onze Facebookpagina http://www.facebook.com/adviesraadoldebroek.

Meest recente berichten

  • De Adviesraad zoekt een nieuw lid!
  • Dorpsgesprekken in gemeente Oldebroek
  • Volg ons op Facebook!

Copyright © 2021 · Adviesraad Oldebroek · Contact